Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Ingin memiliki hartanah pertama dan kedua anda dengan pembiayaan 100%? Begini caranya…

test

Kini anda boleh memiliki rumah dengan gaya hidup bandar yang anda idam-idamkan tanpa perlu berbelanja besar.

Nikmati aktiviti beriadah seperti berjoging, bersiar-siar di waktu petang atau perkelahan di Tropicana Metropark’s Urban Park | ©Tropicana Corporation Berhad

Realitinya, memiliki rumah sendiri merupakan satu cita-cita utama dalam hidup. Hidup dirasakan tidak sempurna selagi kita belum lagi membeli sebuah rumah. Pada masa yang sama, memiliki rumah bukanlah satu impian yang mudah dicapai kerana belanja yang besar diperlukan terutama sekali pada peringkat permulaan.

Namun jika kena gayanya, anda sebenarnya boleh mendapatkan pembiayaan 100% bagi menjadikan impian anda satu kenyataan. Berminat dengan apa yang ingin kami kongsikan? Teruskan membaca.

 1. Pembiayaan untuk sebuah hartanah pegangan kekal di Subang Jaya

Jika anda fikir hartanah yang kami maksudkan ini terletak jauh dari bandar, anda silap. Hartanah ini terletak di dalam perbandaran Subang Jaya yang berkembang maju dan masyhur dengan kepelbagaian tempat menjamu selera dan aktiviti perdagangannya.

Kediaman yang baru dilancarkan oleh Tropicana Corporation Berhad ini dikenali sebagai Residences (South) yang terletak di dalam pemajuan bersepadu pegangan kekal yang terbesar di Subang Jaya iaitu Tropicana Metropark, yang menempatkan kediaman, ruang perniagaan, pusat perdagangan dan sebuah sekolah antarabangsa di sekeliling sebuah taman yang diberi nama Urban Park.

Dengan laluan terus ke Lebuhraya Persekutuan, Residences (South) mempunyai sambungan mudah ke kawasan sekitar dan menawarkan segala kemudahan bersepadu yang anda perlukan untuk kehidupan yang anda idam-idamkan. 

2. Ia berpotensi besar menjadi hab tumpuan yang seterusnya

Pusat perdagangan pertama dikenali sebagai Shoppes (South) dijangka menjadi sebuah pusat perdagangan yang berpotensi menjadi tumpuan komuniti di sekeliling Tropicana Metropark. Meskipun Subang mempunyai pelbagai pusat membeli-belah dan Shah Alam mempunyai pasar raya besar, ketiadaan pusat perdagangan gaya hidup di kejiranan sekitar seperti USJ Heights dan Subang Heights membuka peluang keemasan bagi Shoppes (South) menjadi tumpuan aktiviti sosial di segi tiga emas Subang Jaya-Shah Alam-Glenmarie.  

Dengan keluasan 9.2 ekar, Urban Park turut dijangka menarik ramai pengunjung dengan pengalaman membeli belah unik yang menghadap taman. Sebahagian daripada unit kedai ini betul-betul berhadapan dengan Urban Park dengan pemandangan yang cukup memukau.

3. Tumpuan kepada memenuhi keperluan gaya hidup anda

Ramai orang menganggap apabila membeli hartanah pertama, mereka perlu melupakan sesetengah aspek gaya hidup idaman mereka demi mendapatkan harga yang mampu milik.

Sebagai kediaman terbaharu Tropicana Metropark, Residences (South) direka dengan mengambil kira keperluan gaya hidup golongan millennial. Ia dibina berasaskan tujuh prinsip Gaya Hidup iaitu Kesihatan, Ketersambungan, Pengetahuan, Produktiviti, Persekitaran Kondusif, Kemudahan dan Kerehatan.

Kediaman Residences (South) kini mampu anda miliki dengan harga serendah RM318,000 – sesuatu yang mengagumkan jika diambil kira lokasi dan konsepnya. Bukan itu sahaja, unit-unit ini dilengkapi dengan kabinet dapur, hob dan hud, penyaman udara dan pemanas air untuk lebih banyak penjimatan bagi anda.

Kawasan lobi di paras 9 Residences (South) | ©Tropicana Corporation Berhad

  4. Ingin tahu bagaimana anda boleh memiliki hartanah ini dengan pembiayaan 100%?

  Jika anda seorang pembeli rumah kali pertama, kami ada berita baik untuk anda. Bank panel Tropicana boleh memberi pembiayaan 100% bagi membantu anda, tanpa perlu membuat bayaran pendahuluan 10%.

  Anda juga boleh memohon HouzKEY Homeownership Plan oleh Maybank Islamic yang turut menyediakan pembiayaan 100%. Dengan pelan ini, tiada pembayaran perlu dibuat dalam tempoh pembinaan. Anda hanya perlu membuat bayaran bulanan yang bermula serendah RM1,200.

  Jadi apa yang anda tunggu lagi? Residences (South) kini dibuka untuk pembelian dengan pilihan konfigurasi 500 kaki persegi (studio) atau 700 kaki persegi (2 bilik tidur). Unit contoh ada dibuka untuk lawatan. Gaya hidup unggul anda boleh menjadi realiti dalam beberapa klik sahaja.

  Untuk maklumat lanjut, layari laman web Tropicana Metropark. Anda juga boleh terus ke Tropicana Metropark Property Gallery atau telefon 1700 81 8887.

  Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

  Artikel Lain