Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

5 tukang kayu sekitar Lembah Klang yang wajib anda ketahui: Tempah perabot kayu dengan harga berpatutan!

test

Nak tempah perabot kayu? Perkara pertama yang masuk ke kepala anda mestilah harga. Ya, tepat sekali, tempah perabot terutamanya yang dibuat daripada kayu memanglah mahal. Bukan itu sahaja, upah tukang dan juga harga material bergantung pada jenis kayu. Jangan risau, kami di iProperty.com.my nak berkongsi mengenai lima tukang kayu di sekitar Lembah Klang.

1. Kedai Kayu Kawood

Walaupun baru menceburi bidang pertukangan kayu, firma Kawood antara yang telah menempa nama kebelakangan ini. Kenapa? Hasil daripada pengenalan produk yang diberi nama Ara Planter Shelf, tempahan daripada pelanggan semakin menjadi-jadi. Rak yang pada asalnya bertujuan untuk meletakkan pokok-pokok hiasan dalaman kini menjadi lebih pelbagai guna. Ada yang menjadikannya rak buku, permainan dan macam-macam lagi. Diasaskan oleh anak-anak muda yang suatu masa dahulu adalah jurugambar profesional, perniagaan Kawood kini bertambah maju. Bagi anda yang menggemari produk kayu berkonsepkan minimalis dan praktikal, bolehlah singgah di Kawood.

Dapatkan juga rekaan terbaharu mereka seperti HIRTA dan LOWI BOX . Yang penting, harga sangat berpatutan.

  • Laman Facebook rasmi: Kawood

2. Kedai Kayu Hijau Garden

Sedang mencari idea baru untuk aktiviti riadah anak-anak anda? Jom tempah di Hijau Garden. Ini bukan kedai permainan, tapi mereka boleh menghasilkan apa sahaja barangan berasaskan kayu. Daripada permainan kanak-kanak dan perabot dalam dan luar rumah, hingga ke katil bertema untuk anak-anak anda dan macam-macam lagi.

Mengenai harga, jangan risau kerana ia sepadan dengan apa yang anda tempah dan semestinya mampu milik. Bagaimana pula dengan mutu buatan tangan mereka? Setakat ini, dijamin sangat memuaskan. Terdapat pelbagai jenis pilihan kayu mengikut cita rasa anda.

Laman Facebook rasmi: HijauGarden By Hijaureka 

3. Kedai Kayu Doctor Kayu

Doctor Kayu bukanlah satu nama yang asing bagi peminat perabot kayu di sekitar Kuala Lumpur. Diasaskan pada tahun 2016 lagi, firma ini telah menempa nama di serata Lembah Klang kerana mutu hasil kerja tangan yang diakui para pelanggan mereka. Apa sahaja yang anda inginkan – sofa, rak dapur, katil – semuanya boleh dibuat. Yang paling menarik, anda juga boleh mereka bentuk perabot anda sendiri menggunakan platform Planner 5D. Platform in membolehkan anda mereka bentuk perabot dan ruang rumah umpama bermain permainan The Sims. Mudah, kan? Harga? Memang berpatutan!

  • Laman web rasmi: DoctorKayu
  • Laman Facebook rasmi: Doctor KAYU
  • Alamat: No 3, Jalan Desa Pinggiran Putra 3/5, Desa Pinggiran Putra, 43000 Kajang Selangor
  • Maps | Waze

4. Kedai Kayu Kerjakayu.my

Sebut apa sahaja jenis kayu di Kerjakayu.my, mereka ada segala-galanya, daripada kayu chipboard dan plywood hingga ke kayu lapis (laminated) dan Wainscoting. Jika anda berminat untuk memasang pintu jenis Barn Door, Kerjayu.my adalah jawapannya. Bukan itu sahaja, mereka turut menyediakan servis pemasangan kabinet dapur, almari dan perabot-perabot ubahsuai mengikut cita rasa anda. Jangan risau, harganya sangat berpatutan dan servis yang diberikan sangat berkualiti.

Berminat untuk mendalami seni pertukangan kayu? Mereka juga menyediakan kursus untuk orang dewasa serta kanak-kanak.

Laman web rasmi: Kerjakayu.my

5. Kedai Kayu ZS’ Tukang Kayu

Daripada menerima tempahan perabot, membuat pelamin dan membaik pulih sehinggalah menjual kayu jenis palet, ZS’ Tukang Kayu adalah antara nama tukang kayu sekitar Lembah Klang yang wajib ada dalam senarai anda. Jika anda mempunyai idea yang anda rasakan tidak mampu dihasilkan dengan kayu, ZS’ Tukang Kayu mampu menghasilkannya.

Rumah playhouse untuk kanak-kanak yang dihasilkan mereka nampak sangat menarik! Anda boleh juga dapatkan playhouse buatan kayu anda dari kedai kayu ZS Tukang Kayu.

Laman Facebook rasmi: ZS’ Tukang Kayu

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain