Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan Nippon Paint: Pencetus perubahan untuk industri pemaju dan pembinaan

test

Dari konkrit asas hingga perincian permukaan, langkah baharu Nippon Paint bakal meningkatkan kecekapan pembinaan, kualiti dan perincian permukaan untuk kontraktor, pembina dan pemaju profesional

©Nippon Paint

Kita semua kenal dengan jenama Nippon Paint.Selama 55 tahun, ia jenama ini merupakan pengeluar cat dan salutan cat nombor satu di Malaysia dan Asia untuk perniagaan dan kediaman. Malah, hingga kini jenama ini terus menerajui inovasi dengan transformasi syarikat sebagai penyedia Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan (TCCS) yang pasti akan menjadi pencetus perubahan dalam industri ini. 

Nippon Paint – bukan sekadar cat.

©Nippon Paint

Selama ini, Nippon Paint dikenali sebagai pakar salutan cat yang unggul. Namun, dengan transformasi ini Nippon Paint berubah daripada sebuah syarikat penyedia penyelesaian salutan cat kepada penyelesaian sehenti untuk salutan cat dan pembinaan termasuk plaster, render, salutan skim, pelekat jubin, bahan kalis air, lantai, pengedap sealan, pelekat, pengisi binaan, salutan pelindung dan salutan seni bina.

Syarikat industri pembinaan boleh menggunakan Nippon Paint sahaja dan tidak perlu menggunakan pelbagai jenama lain untuk penyelesaian pembinaan yang berbeza. Nippon Paint menjadi syarikat pertama di rantau ini yang menawarkan sistem yang bersesuaian dengan setiap kualiti pembinaan dari tahap mula hingga akhir.

Mengapakah transformasi ini dilakukan sekarang?

Pandemik COVID-19 selama 2 tahun 6 bulan diikuti oleh perang Ukraine-Russia telah mengganggu rantaian dan harga bekalan, serta menjejaskan permintaan untuk produk cat dan salutan. Kekurangan tenaga kerja dalam industri pembinaan juga memberi impak kepada keseluruhan industri bahan binaan.

Pergolakan di seluruh dunia telah mendorong industri pembinaan meningkatkan kecekapan proses. Nippon Paint melakukan transformasi setelah menyedari keperluan menambah nilai untuk para pelanggan mereka. Dalam lima hingga 10 tahun akan datang, Nippon Paint menyasarkan menjadi peneraju pasaran dalam industri salutan cat serta industri pembinaan dan kimia.

Penyelesaian lengkap salutan cat dan pembinaan: Perintis dalam mengatasi masalah industri.

©Nippon Paint

Nippon Paint adalah syarikat pertama di rantau ini yang menawarkan penyelesaian dari mula hingga akhir untuk membantu industri menangani beberapa masalah lazim dalam kalangan pembina profesional. Masalah seperti jubin tertanggal, pengelupasan, kebocoran air, geronggang , kakisan, peroian, permukaan berdebu, kulat, retakan halus dan lain-lain masalah sering dialami oleh pembina. Sebelum ini, ia menjadi masalah besar kepada pembina kerana usaha menyelesaikannya hampir mustahil disebabkan ia melibatkan pelbagai pihak berkepentingan untuk mengenal pasti punca kerosakan.

Dengan posisi Nippon Paint sebagai penyedia penyelesaian sehenti, ia berharap sinerginya yang unik mampu meletakkannya di posisi yang strategik untuk menawarkan penyelesaian yang lebih mampan kepada syarikat-syarikat pembinaan dan pemaju.

©Nippon Paint

Bagaimanakah transformasi Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan oleh Nippon Paint menambah nilai kepada industri pembinaan?

Nippon Paint yakin bahawa transformasinya menjadi sebuah syarikat Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan akan memulakan fasa inovasi baharu untuk kekal relevan dengan keperluan industri yang sentiasa berubah. Ia juga akan menambah nilai kepada para pelanggannya.

Model Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan akan meningkatkan tahap profesionalisme dan mutu kerja oleh syarikat pembinaan tempatan. Ia menawarkan penjimatan masa dan kos serta tenaga kerja yang lebih efektif kerana syarikat binaan tidak perlu lagi berurusan dengan pelbagai pembekal untuk menyiapkan projek. Kontraktor boleh menyiapkan projek mereka dengan lebih pantas dan mengurangkan kos tambahan yang ditanggung jika projek lewat siap.

Untuk setiap peringkat pembinaan (dari turapan bata hingga salutan cat terakhir), Nippon Paint menyediakan rangkaian produk untuk syarikat pembinaan dan pemaju, yang berkualiti tinggi dan melengkapi fungsi satu sama lain.

Produk yang melengkapi fungsi satu sama lain.

Nippon Paint bukan hanya menawarkan produk yang berbeza untuk kemudahan pelanggan mereka. Ia juga memanfaatkan sinergi dengan pemerolehan Selleys, V-tech (Vital Technical Sdn Bhd) dan CMI (CMI Construction Material Industry Sdn Bhd & CMI Marketing Sdn Bhd) untuk memulakan usaha sama R&D bagi pengeluaran produk yang saling melengkapi satu sama lain. Golongan profesional pembinaan dan pemilik rumah yang memilih rangkaian produk Nippon Paint dari mula hingga akhir akan membeli produk berkualiti tinggi dan saling melengkapi satu sama lain untuk hasil akhir yang menawan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan dan bagaimana ia boleh membantu projek anda, sila layari laman web Nippon Paint.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain