Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Inilah peluang anda untuk memiliki hartanah bermula dari harga RM439,900

test

Beli rumah bandar (townhouse) pada harga serendah ini memang berbaloi.

Lakaran Artis | ©LBS Bina

Ekonomi beransur pulih pasca pandemik dan sentimen pelabur juga semakin baik. Pelabur hartanah sedang menerokai pasaran untuk pembelian berbaloi dan memanfaatkan pelbagai tawaran menarik oleh pemaju hartanah. Permintaan pasaran hartanah tetap kukuh berdasarkan keadaan pasaran semasa.

Ini disokong oleh petikan data pasaran hartanah Q12022 daripada Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC) yang menunjukkan bahawa pembeli rumah masih cenderung kepada unit yang bertanah. Semasa tempoh tersebut, sebanyak 2936-unit telah dilancarkan yang terdiri daripada 279 unit bertingkat tinggi dan 2657 unit bertanah. 164 unit dari jumlah yang dijual adalah unit bertanah.

Salah satu kawasan perumahan terbaru adalah Dengkil yang terletak berhampiran kawasan Putrajaya dan Cyberjaya yang berkembang pesat. LBS adalah pemaju pemenang anugerah yang telah melancarkan perbandaran KITA @ Cybersouth yang sangat dinanti-nantikan di Koridor Selatan ‘Greater Klang Valley’ yang bakal muncul. Perbandaran ini merangkumi rumah teres, rumah bandar (townhouse), pangsapuri dan unit komersial yang terletak di atas Tanah Rizab Melayu seluas 633 ekar.

Lakaran Artis | ©LBS Bina

Antara hartanah kediaman yang dilancarkan tahun ini di dalam perbandaran yang besar ini adalah KITA Mesra yang terdiri daripada 646 unit rumah teres satu tingkat, rumah teres dua tingkat dan rumah bandar (townhouse) di atas tanah seluas 40.99 ekar. Harga yang berpatutan dengan kemudahan moden yang lengkap menjadikan unit-unit tersebut antara yang paling menarik di kawasan Dengkil yang semakin popular. Berikut adalah beberapa faktor utama mengapa KITA Mesra bakal laris di kalangan pembeli rumah yang bijak.

Reka bentuk yang unik dan harmoni pada harga yang berpatutan

Lakaran Artis | ©LBS Bina

Pembeli hartanah semakin mementingkan reka bentuk dan estetika rumah yang sedap mata memandang. KITA Mesra menawarkan kediaman untuk seisi keluarga yang direka unik dan diilhamkan oleh tarian tradisional Istana Melayu dalam persekitaran semula jadi yang harmoni. Rumah-rumah yang luas ini terletak dalam suasana hijau dan selesa dengan persekitaran yang kondusif untuk kehidupan masyarakat yang sihat.

Berita baik untuk semua pembeli rumah – semua unit KITA Mesra dijual pada harga berpatutan. Anda boleh memilih rumah bandar (townhouse) yang menarik bermula dari RM439,900 (3 bilik tidur dan 2 bilik mandi) dengan ruang yang luas untuk seisi keluarga, dan unit tingkat atas seluas 1,483 kaki persegi dan unit tingkat bawah seluas 1,346 kaki persegi. Sebagai alternatif, anda juga boleh memilih rumah teres dua tingkat seluas 1,491 kaki persegi bermula dari RM590,000 (4 bilik tidur dan 3 bilik mandi). Cepat, rumah teres dua tingkat ini hampir habis dijual.

Fasiliti moden untuk semua peringkat umur

Perbandaran moden tidak lengkap tanpa pelbagai fasiliti yang meningkatkan kualiti hidup penduduk.

Kawasan berpagar dan berpengawal juga menawarkan ciri-ciri keselamatan tambahan yang akan memberi ketenangan fikiran di kalangan penduduk. Fasiliti di KITA Mesra setaraf dengan bandar-bandar berprestij lain seperti laluan joging, laluan basikal, laluan refleksologi, pusat komuniti, gelanggang takraw, kawasan barbeku, kawasan bersenam, taman permainan kanak-kanak, plaza pentas dan kawasan riadah.

KITA Mesra juga berhampiran pusat pentadbiran kerajaan persekutuan Putrajaya yang memudahkan penduduk yang perlu berurusan dengan pelbagai agensi kerajaan.

Ketersambungan mudah dengan pelbagai kemudahan

©jacksonsiow | 123rf

Kebolehcapaian adalah salah satu ciri yang paling penting dalam senarai semak pembeli rumah. Lokasi KITA Mesra di Dengkil yang strategik memudahkan perjalanan melalui beberapa lebuh raya utama yang menghubungkan perbandaran ini dengan lain-lain hab utama di Lembah Klang, termasuk Putrajaya-Cyberjaya Expressway, Maju Expressway (MEX), South Klang Valley Expressway (SKVE), North-South Expressway (NSE), Damansara-Puchong Highway (LDP) dan Jalan Dengkil – Banting.

Para penduduk dan keluarga di KITA Mesra boleh menikmati pelbagai kemudahan di kawasan ini. Bagi keluarga dengan anak-anak yang bersekolah, terdapat pelbagai institusi pendidikan di kawasan ini seperti Sekolah Seri Puteri, SMK Cyberjaya, UiTM Dengkil, Heriot-Watt University Malaysia, Multimedia University (MMU) dan Limkokwing University. Untuk penggemar membeli-belah, ia berhampiran dengan beberapa pusat membeli-belah yang popular seperti Dpulze Shopping Mall, AEON BIG Putrajaya, Alamanda Shopping Centre, Mitsui Outlet Park dan IOI City Mall. Untuk para pelancong dan ahli perniagaan, hotel-hotel bertaraf tinggi dan resort yang mengagumkan tersedia seperti Putrajaya Shangri-La Hotel dan Cyberview Lodge Resort and Spa.

Memanfaatkan momentum Dengkil

Lakaran Artis | ©LBS Bina

Berita positif yang berpanjangan mengenai Dengkil dan perbandaran yang berkualiti seperti KITA @ Cybersouth akan terus menarik minat pelabur hartanah pada tahun-tahun akan datang. Ketika harga semakin meningkat, pembeli akan sentiasa mencari hartanah berkualiti pada harga yang berpatutan oleh pemaju terkemuka seperti LBS.

Secara keseluruhannya, kawasan ini mempunyai masa depan amat cerah yang boleh menguntungkan penduduk kerana ia semakin menjadi tumpuan pelabur hartanah. Perbandaran KITA @ Cybersouth yang menampilkan rumah teres dan rumah bandar (townhouse) KITA Mesra bakal menarik ramai pelabur hartanah di Lembah Klang, terutamanya di kalangan pembeli yang berkeluarga.

Mencari hartanah berkualiti pada harga yang rendah? Jangan lepaskan peluang keemasan anda. Unit KITA Mesra bakal menjadi rumah impian anda.

Jika anda inginkan maklumat lanjut mengenai perbandaran baharu oleh LBS yang menakjubkan ini, sila kunjungi laman web KITA Mesra.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain