Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

11 servis perpindahan rumah di Malaysia

test

Anda ingin berpindah rumah dan mencari servis pindah rumah yang boleh dipercayai? Kali ini, kami kongsikan kepada anda senarai servis perpindahan rumah ini untuk anda.

house-moving-services-malaysia
© tzido | 123rf

Artikel ini diterjemah dari 11 house moving services in Malaysia oleh Sabihah.

Berpindah ke rumah baru boleh menjadi menyeronokkan atau membimbangkan. Terdapat pelbagai perkara yang perlu dilakukan bagi urusan perpindahan ini seperti memastikan barangan dibungkus dengan teratur, apa yang berada di dalam kotak, bolehkah ia dikitar semula atau dibuang dan masa yang diperlukan bagi mencari servis perpindahan rumah yang boleh dipercayai.

Dengan begitu banyak perkara untuk dilakukan, servis perpindahan rumah yang bagus dan boleh dipercayai akan membantu memudahkan urusan ini berjalan dengan lebih lancar serta mengurangkan kebimbangan pemilik rumah. Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan seperti perkhidmatan yang disediakan dan harga yang ditawarkan. Bagi membantu proses pemilihan anda, kami senaraikan beberapa servis perpindahan rumah yang boleh dicuba di bawah.

ARTIKEL MENARIK:
✔️8 tips mudah pindah rumah tanpa perlu bersusah payah
?Berapakah kos pindah rumah baru di Malaysia?

1. Mover Compared

Kami sarankan anda pergi terlebih dahulu ke Mover Compared untuk membandingkan pilihan harga terbaik bagi syarikat perpindahan di Malaysia. Isi borang secara online dan anda akan menerima beberapa pilihan sebutharga daripada beberapa syarikat perpindahan dan pembungkusan.

Laman web: www.movercompared.com

2. The Lorry

Tidak mempunyai barang yang banyak untuk dipindahkan? Hanya memerlukan van atau lori sewa murah? Layari laman web The Lorry untuk mendapatkan sebutharga segera. Namun, sekiranya anda memerlukan servis yang lebih seperti tenaga kerja atau servis shrink wrapping (dibungkus-kempiskan), anda boleh berbincang dengan staf mereka di live chat mereka.

Laman web: thelorry.com/my

Alamat: Lot 8, Jalan Astaka U8/81, Bukit Jelutong Business And Technology Centre, 40150 Shah Alam, Selangor

Nombor untuk dihubungi: 016-299 2189

Waktu Operasi: 9 pagi – 8 malam

3. Lalamove

Pada masa sekarang, Lalamove sudah popular sebagai servis penghantaran bagi sahaja tidak kira daripada sebiji kek, dokumen sehinggalah makan malam, namun tahukah anda mereka juga menawarkan servis perpindahan rumah juga? Anda boleh mendapatkan kadar harga yang ditetapkan oleh lalamove bagi menggunakan lori pengangkutan mereka. Syarikat ini juga menawarkan lori sehingga saiz 17 kaki jika anda mahukan perpindahan yang lebih besar.

Laman web: www.lalamove.com

Alamat: No 32, Jalan 16/1, Seksyen 16, 46350 Petaling Jaya, Selangor

Nombor untuk dihubungi: 03-7688 6555

house-moving-services
© paylessimages | 123rf

4. Allied Movers

Syarikat UK, Allied Movers atau pernah dikenali sebagai Allied Pickfords merupakan syarikat yang telah berpengalaman selama 400 tahun serta meliputi 600 lokasi di 40 buah negara. Di Malaysia, mereka mempunyai kepakaran bagi servis perpindahan di KL, Penang dan Johor.

Laman web: www.allied.com/my

Alamat: No 10, Jalan 3/32A, Batu 6 ½ , Off Jalan Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia

Nombor untuk dihubungi: 03-6253 6553

BACA: 23 senarai semak untuk pindah rumah

5. Yes Movers

Yes Movers menawarkan perkhidmatan di seluruh negeri di Semenanjung Malaysia, malah boleh membantu anda berpindah dari Malaysia ke Singapura. Selain daripada menawarkan servis perpindahan rumah dan pejabat, syarikat perpindahan ini juga turut membantu memindahkan piano juga. Jika anda memerlukan pekerja perpindahan ini membungkus dan mengemas barang anda, Yes Movers juga turut menawarkan perkhidmatan membungkus secara profesional.

Laman web: www.movers.com.my

Nombor untuk dihubungi: 016-400 9862

6. Eazy Mover

Selain daripada servis pemindahan rumah kediaman dan juga pejabat, Eazy Mover turut menawarkan servis membungkus dan pembuangan sampah. Sangat berguna apabila anda perlu membuang banyak barangan dalam saiz yang besar. Selain itu, mereka turut menawarkan servis perpindahan piano dan juga peti keselamatan. Malah, perkhidmatan mereka meliputi semua kawasan di Semenanjung  Malaysia.

Laman web: eazymover2u.com

Alamat: 2-1-2, Jalan 7/40, Taman Pusat Kepong, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Nombor untuk dihubungi: 012-661 1049

Waktu operasi: 9 pagi – 6 petang

house-moving-services-in-malaysia
© stockbroker | 123rf

7. GPS Home Movers

Anda memerlukan lori sewa servis perpindahan di KL atau di mana sahaja termasuklah di Sabah dan Sarawak? GPS Home Movers ada untuk anda. Malah, mereka boleh memindahkan tab panas dan juga meja pool!

Apa yang menarik, syarikat ini memiliki kemudahan simpanan bagi menyimpan barangan anda jika anda perlu berpindah keluar dari rumah lama sebelum sempat masuk ke rumah baru. Selain itu, mereka juga turut menawarkan servis pembungkusan menggunakan kotak kayu bagi barang yang sangat mudah pecah seperti cermin besar dan candelier.

Laman web: homemovers.com.my

Alamat: Wilayah Tengah: Suite 192-4A Wisma Sri Krishna, Jalan Tun Sambanthan, 50470 Brickfields, Kuala Lumpur

Wilayah Utara: No 157 Jalan Kota Kenari 3/1, Taman Kota Kenari, 09000 Kulim, Kedah, Darul Aman

Wilayah Selatan: No 6 Lorong 3, Galla Industrial Park, 70200 Seremban, Negeri Sembilan

Nombor untuk dihubungi: 017-888 9509, 016-965 7862, 016-227 2229

BACA: Tip-tip untuk pasangan yang baru berkahwin sebelum pindah rumah bersama

8. AK Movers

AK Movers menawarkan servis perpindahan di peringkat domestik dan antarabangsa. Pengurus operasi mereka akan datang ke rumah anda bagi mengesyorkan pakej perpindahan terbaik berdasarkan keperluan anda. Bukan itu sahaja, syarikat perpindahan ini menawarkan perkhidmatan memindahkan kereta dari rumah ke pelabuhan jika ia perlu dihantar ke Sabah dan Sarawak, atau dari Sabah/Sarawak ke Semenanjung Malaysia. Bagi memudahkan pilihan anda, mereka telah menawarkan beberapa pakej yang telah menggabungkan beberapa perkhidmatan ini.

Laman web: www.myakmovers.com

Alamat: 26, Jalan Keluli Aj7/Aj, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

Nombor untuk dihubungi: 019-518 1744 or 03-3359 6337 (Office)

Waktu Operasi: 9 pagi – 6 petang

9. Pro Movers

Pro Movers merupakan servis perpindahan rumah yang mudah sekiranya anda perlu memindahkan barang anda daripada kawasan A ke kawasan B. Seterusnya, syarikat perpindahan ini turut menawarkan servis memindahkan piano dan hasil seni juga.

Laman web: www.promoversmalaysia.com

Alamat: No.1222, Jalan 32, Taman Kepong, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan

Nombor untuk dihubungi: 012-222 5360

10. R7 Movers

Syarikat ini merupakan syarikat perpindahan antarabangsa yang sudah mempunyai klien ternama seperti  McDonald’s, Kenanga, AIA, Hong Leong Bank, dan Mercedes Benz, dengan menawarkan segalanya daripada perpindahan di peringkat domestik, bertukar lokasi ke antarabangsa dan kemudahan ruang simpanan. Selain itu, mereka turut menawarkan servis pemindahan haiwan peliharaan sekiranya anda perlu berpindah ke luar negara dan ingin membawa haiwan peliharaan bersama-sama.

Laman web: r7movers.com.my

Alamat: C-1-25, 8 Avenue Business Centre, Jalan 8/1, Seksyen 8 Petaling Jaya, 46050 Petaling Jaya, Selangor

Nombor untuk dihubungi: 012-377 2050 or 03-7931 7788 (Pejabat)

Waktu operasi: 9 pagi – 6 petang

moving-house-services-malaysia
© andreypopov | 123rf

11. Euro Movers

Dengan pengalaman selama 20 tahun, Euro Movers membantu memberikan perkhidmatan yang penting bagi anda. Mereka menawarkan hampir semua perkhidmatan daripada syarikat perpindahan yang terbaik.

Laman web: euromoversmalaysia.com.my

Alamat:  42, Jalan Seri Utara 1, Taman Wahyu, 68100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Nombor untuk dihubungi: 012-672 3038 and 03-6259 0396 (Pejabat)

Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat– 9 pagi – 7 petang dan Sabtu – 10 pagi – 4 petang

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain