Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

UDA salur RM50 ribu bagi persiapan kembali ke sekolah kepada 200 pelajar di sekitar Johor Bahru

test

YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi (berdiri, tujuh dari kiri) bersama YBhg. Datuk Norliza Abdul Rahim, Pengerusi UDA Holdings Berhad (berdiri, tujuh dari kanan) dan YBhg. Datuk Haji Zamri Bin Salleh, Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan Keusahawanan), Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) (berdiri, enam dari kanan) serta barisan tetamu kehormat bergambar kenangan dengan guru dan pelajar yang hadir menerima sumbangan selepas menyempurnakan Program Back to School 2022 yang berlangsung di Angsana Johor Bahru Mall, hari ini.

JOHOR BAHRU, 15 Februari – UDA Holdings Berhad (UDA) menerusi program tanggungjawab sosial korporat (CSR) UDA Cares menyalurkan sumbangan berjumlah anggaran RM50,000 kepada 200 pelajar di sekitar Johor Bahru menerusi program ‘Back to School 2022’, hari ini.

Setiap pelajar menerima RM200 yang berupa beg sekolah, alat tulis serta baucar Parkson untuk pembelian pakaian seragam sekolah. Majlis penyerahan telah disempurnakan oleh YB Tan Sri Noh Omar, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi dalam satu majlis ringkas yang diadakan di ruang legar Angsana Johor Bahru Mall.

YB Tan Sri Noh berkata, “Inisiatif UDA ini adalah komitmen Kementerian dan agensi dalam membantu golongan memerlukan khususnya di waktu yang mencabar. Usaha murni ini harus dijadikan contoh serta menggalakkan lebih banyak syarikat berkaitan Kerajaan serta syarikat korporat yang lain menghulurkan bantuan kepada masyarakat setempat yang terkesan,” kata beliau.

Penerima sumbangan terdiri daripada pelajar dari sembilan (9) buah sekolah iaitu  Sekolah Kebangsaan Sungai Danga, Sekolah Kebangsaan Kompleks UDA, Sekolah Kebangsaan Bandar UDA 2, Sekolah Kebangsaan Kampung Pasir, Sekolah Kebangsaan Pengkalan Rinting, Sekolah Kebangsaan Tasek Utara, Sekolah Kebangsaan Taman Cempaka, Sekolah Kebangsaan Seri Kenanga dan Sekolah Kebangsaan Seri Melati.

YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi (kiri) bersama YBhg. Datuk Norliza Abdul Rahim, Pengerusi UDA Holdings Berhad (tengah) menyantuni pelajar-pelajar ketika memilih pakaian seragam sekolah selepas sesi penyerahan sumbangan.

YBhg. Datuk Norliza Abdul Rahim, Pengerusi UDA berkata, “Program ‘Back to School 2022’ pada tahun ini adalah salah satu langkah proaktif UDA dalam mendekati komuniti di sekitar wilayah perniagaan UDA serta meringankan beban mereka bagi menyediakan persiapan kembali ke sekolah pada bulan Mac akan datang. Usaha ini turut diharap dapat meniupkan semangat kepada semua pelajar-pelajar bagi memulakan sesi persekolahan baharu,” kata beliau.

Pada majlis tersebut, guru besar serta pelajar yang hadir turut menerima baucar Mari Mart dan membeli-belah di premis runcit tersebut yang terletak di Aras 2, Angsana Johor Bahru Mall. MARI Mart yang berkeluasan 1,914 kaki persegi itu merupakan salah satu inisiatif UDA dalam membantu usahawan tempatan khususnya Perusahawan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS) untuk memasarkan produk jualan mereka. MARI Mart adalah kolaborasi antara UDA dan TEKUN Corporation dan telah memasarkan 2,000 produk usahawan PMKS sejak 1 Januari lalu. Di samping itu, UDA turut mensasarkan untuk membuka dua (2) lagi MARI Mart dalam tahun ini bagi memperkasa aktiviti keusahawanan tempatan.

Turut hadir pada majlis tersebut adalah YBhg. Datuk Zamri Salleh, Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan Keusahawanan) serta barisan pengurusan kanan UDA.

 

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain