Search Articles

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Jimat sehingga RM128,000 apabila anda membeli hartanah sempena promosi Penjimatan Bonanza Berganda Hua Yang

test

Miliki rumah mampu milik impian anda hari ini dengan pelbagai promosi yang menarik dari Hua Yang.

Bagi anda yang ingin membeli dan memiliki rumah idaman pertama mungkin akan menghadapi pelbagai kesulitan terutamanya dari segi harga rumah yang semakin tinggi. Di kalangan rakyat Malaysia, membeli rumah adalah merupakan salah satu pelaburan yang besar, maka banyak faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan.

Dalam proses anda membuat keputusan untuk membeli rumah, Penjimatan Bonanza Berganda dari Hua Yang, akan memudahkan anda memiliki rumah idaman melalui pelbagai tawaran menarik.  

Kempen ini dilancarkan sejajar dengan pelancaran semula Kempen Pemilikan Rumah (HOC). Hua Yang juga menawarkan penjimatan sehingga RM128,000 dergan penjaminan kualiti hartanah yang dibangunkan  berdasarkan ciri-ciri keistimewaan yang berikut.

1. Harga berpatutan terutamanya untuk pembeli rumah pertama

©Anna Grigorjeva | 123rf

Secara amnya, harga hartanah oleh Hua Yang adalah berpatutan. Tambahan lagi, dengan kempen Penjimatan Bonanza Berganda, pembeli rumah akan menikmati pelbagai promosi yang menarik. Pembeli rumah dapat menikmati rebat khas sehingga RM15,000 bergantung kepada projek, serta bayaran deposit serendah RM50 sahaja serta tawaran pakej-pakej yang lain. Selain itu, pemilik rumah sedia ada Hua Yang juga bakal menerima RM2,000 melalui Program Rujukan Pembeli (Buyer Referral Program) apabila memperkenalkan rakan dan keluarga, selepas pembelian dilaksanakan.

Projek-projek yang terlibat dalam kempen Penjimatan Bonanza Berganda:

  • Aston Acacia di Bukit Mertajam, Penang
  • Sakura di Bandar Universiti Seri Iskandar, Perak
  • Astetica Residences di Seri Kembangan, Selangor
  • Elemence di Pasir Gudang, Johor

 

2. Lokasi yang strategik dengan jalinan hubungan dan aksesibiliti yang hebat

Hua Yang telah membina hartanah di seluruh Semenanjung Malaysia dari Lembah Klang sehingga Pulau Pinang, Perak dan Johor. Jenis hartanah yang dibina merangkumi rumah kediaman, pembangunan bercampur dan komersial.

Sebagai pemaju yang dipercayai, Hua Yang memahami pentingnya gabungan ciri-ciri kemudahan, kebolehdiaman dan jalinan hubungan dalam reka bentuk hartanah mereka bagi memastikan pembeli gembira dan berpuas hati. Contohnya, projek Astetica Residences terletak di Seri Kembangan yang pesat membangun berdekatan dengan  kemudahan-kemudahan seperti Pusat Beli Belah The Mines, One South Street Mall, kemudahan kesihatan, institusi pendidikan, bank dan restoran.

3. Keutamaan keselamatan – Pelbagai lapisan keselamatan dan pengawasan

©Supoj Buranaprapapong | 123rf

Salah satu pertimbangan dalam pembelian rumah mampu milik adalah ciri-ciri keselamatan yang mungkin tidak diambil berat. Di Hua Yang, aspek ini  sentiasa diberi perhatian agar pembeli berasa selamat dan yakin dengan hartanah yang dibangunkan oleh Hua Yang.

Faktor keselamatan adalah keutamaan ramai pembeli kediaman jenis kondominium. . Terdapat khidmat pengawasan sekuriti 24 jam dan sistem kad akses pelbagai peringkat untuk memastikan penduduk menikmati masa bersama keluarga dengan rasa selamat dan tenang.

4. Susun atur yang praktikal dengan kemudahan yang lengkap dan persekitaran hijau

Hua Yang memahami bahawa estetika reka bentuk memainkan peranan penting dalam memenuhi kepuasan kepada pembeli.Hua Yang mementingkan susun atur projek hartanah mereka yang direka secara praktikal untuk memenuhi keperluan gaya hidup terkini. Projek-projek Hua Yang juga dilengkapi dengan kemudahan yang mencukupi dan reka bentuk landskap yang menarik bagi menggalakkan gaya hidup holistik di kalangan penduduk.

Contohnya, projek Aston Acacia di Bukit Mertajam merangkumi variasi taman seperti taman herba, taman refleksologi dan taman wangian bagi menggalakkan penduduknya meluangkan masa di luar rumah. Terdapat juga sebuah kolam renang berukuran 50m bagi menggalakkan gaya hidup sihat dan seimbang di kalangan penduduk.

5. Skor CIDB Qlassic yang tinggi, kualiti terjamin

Kempen Penjimatan Bonanza Berganda Hua Yang bukan sahaja menawarkan penjimatan dan memberi peluang untuk memiliki rumah dengan harga berpatutan malah dapat memiliki hartanah yang berkualiti. Projek Freesia di Bandar Universiti Seri Iskandar, Perak mencapai skor Qlassic 85% dan projek Oval Parcel 1 @ Elemence di Pasir Gudang, Johor mencapai skor 81%, melebihi penanda aras CIDB iaitu 70%. Ini membuktikan bahawa Hua Yang mengutamakan kualiti dan memastikan pembeli memiliki hartanah yang berkualiti.

Kempen Penjimatan Bonanza Berganda Hua Yang menjadikan pemilikan rumah lebih mudah dan mampu dimiliki oleh pembeli. Pada masa yang sama, pembeli juga tidak perlu risau kerana Hua Yang adalah pemaju yang berpengalaman dengan rekod cemerlang dalam pembangunan hartanah yang berpatutan dan berkualiti tinggi di Malaysia.

Adakah ini hartanah mampu milik dan gaya hidup yang anda idamkan? Lawati laman web Hua Yang untuk maklumat lanjut mengenai Kempen Penjimatan Bonanza Berganda dan lihatlah rangkaian Dream Home kami di zon utara, zon tengah dan zon selatan Semenanjung Malaysia.

Disclaimer: The information is provided for general information only. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd makes no representations or warranties in relation to the information, including but not limited to any representation or warranty as to the fitness for any particular purpose of the information to the fullest extent permitted by law. While every effort has been made to ensure that the information provided in this article is accurate, reliable, and complete as of the time of writing, the information provided in this article should not be relied upon to make any financial, investment, real estate or legal decisions. Additionally, the information should not substitute advice from a trained professional who can take into account your personal facts and circumstances, and we accept no liability if you use the information to form decisions.

More Articles