Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Hasil renovate rumah berusia 30 tahun ini amat menakjubkan!

test

Tinggal di rumah baru memang seronok. Bangunan baru, rekaan mengikut trend semasa, bangunan masih kukuh dan warna rumah juga masih cantik. Tetapi, rumah juga seperti kita, akan meningkat usia mengikut peredaran masa.

Ketika itu, keinginan untuk menghias rumah pasti sudah mula luntur, keadaan fizikal rumah juga pasti telah berbeza dan rekaannya hampir pasti tidak sama dengan keadan rumah terkini.

Namun, setiap rumah ada nilainya yang tersendiri. Hasil perkongsian pereka dalaman dan arkitek Buatdesign di Instagram baru-baru telah ini mendapat perhatian ramai.

Menurut Buatdesign, rumah teres dua tingkat ini telah berusia 30 tahun dan terletak di Bota, Perak. Hasil transformasinya betul-betul menakjubkan sehinggakan kami pun sukar nak percaya rumah ibarat kediaman artis Hollywood ini sebenarnya terletak di Bota.

Sebelum:

Ini adalah keadaan asal rumah tersebut sebelum sentuhan baru 100%

Melihat pada keadaan sebelum rumah ini, kami pasti ramai yang berputus asa. Lihat sahaja kepada keadaan cat yang telah luntur, struktur binaan yang sudah pasti ditelan zaman dan ditambah pula dengan kawasan rumah yang ditumbuhi pokok-pokok menjadikan ia seolah-olah rumah yang telah lama ditinggalkan.

BACA: Transformasi rumah flat ini hanya dengan bajet RM1300!

Proses menggantikan komponen rumah yang telah lusuh dengan yang baru. Nantikan hasilnya, pasti mengejutkan anda.

Selepas:

Nah, inilah hasil rumah yang telah siap dibaiki dan diberi nafas baru. Sangat menakjubkan, bukan? Siapa sangka rumah yang kita saksikan sebentar tadi kini mempunyai rupa yang moden dengan sentuhan minimalis yang semestinya menarik perhatian sesiapa sahaja. Dengan warna cat baru serba putih menjadikan elemen minimalis rumah ini semakin terserlah.

Jom klik view untuk melihat lebih banyak gambar-gambar rumah ini:

See how this fitness guru designed a kitchen for healthy eating

Laman rumah yang penuh dengan lalang tadi kini nampak lebih moden. Manakala pintu masuk dan laluan hadapan rumah tersebut juga diubah sesuai dengan gaya minimalis.

Sumber: Instagram @Buatdesign

Untuk dapatkan lebih inspirasi, anda boleh baca artikel di sini.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain