Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan Nippon Paint dijangka meningkatkan standard industri.

test
©Nippon Paint

Pendekatan penyelesaian  komprehensif oleh syarikat ini menawarkan  pengurus hartanah satu pendekatan yang serba lengkap bagi memenuhi keperluan pengubahsuaian mereka.

Kerja penyelenggaraan hartanah seringkali tidak dapat diramalkan, dan dengan kejadian seperti bumbung yang mungkin bocor atau paip air yang mungkin pecah membawa cabaran yang tersendiri. Kondisi yang tidak pasti ini sering kali menimbulkan pelbagai masalah yang muncul serentak dan anda mungkin mendapati diri anda berhadapan dengan senarai tugasan yang panjang dan mesej yang datang bertubi-tubi dari penyewa yang tidak berpuas hati dan tuan tanah yang tidak sabar.

Sewaktu kerja pembaikan dan pemulihan dijalankan, salah satu cabaran utama yang dihadapi oleh pengurus hartanah adalah mencari kontraktor yang mahir dan boleh dipercayai untuk melaksanakan tugas yang diperlukan dengan cepat untuk membereskan isu pembaikan kecemasan.

Nippon Paint sedar akan kepentingan kesegeraan isu-isu ini dan perlunya untuk mencipta penyelesaian yang inovatif dan berkesan. Melalui  Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan Nippon Paint— sebuah pendekatan pengubahsuaian yang komprehensif dan inovatif — Nippon Paint meletakkan dirinya di barisan paling hadapan sebagai penyelesaian menyeluruh terhadap cabaran yang dihadapi oleh pengurus hartanah pada hari ini.

Penyelesaian Pengubahsuaian Terunggul Anda

©Nippon Paint


Hartanah, sama ada komersial, kediaman, atau industri, memerlukan pembaharuan dari semasa ke semasa untuk mengekalkan kebolehlaksanaan dan estetika mereka. Ini adalah keperluan yang dikenal pasti oleh Nippon Paint, oleh itu mereka membangunkan Total Coating & Construction Solutions pada tahun 2022.

 Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan Nippon Paint menawarkan kepada pengurus hartanah satu penyelesaian sehenti untuk keperluan pembaharuan. Ini mengurangkan kesulitan pemilik dan kontraktor yang perlu berurusan dengan pelbagai pembekal untuk projek pembaharuan. Selain itu, penyelesaian yang disediakan oleh Nippon Paint dalam bidang ini telah dikaji dan direka untuk keserasian antara satu sama lain, secara langsung meningkatkan daya tarikan bagi pemilik hartanah untuk memilih penyelesaian Nippon Paint sebagai pilihan utama.

Melalui Penyelesaian Lengkap Salutan Cat dan Pembinaan Penyelesaian Pengubahsuaian yang inovatif, Nippon Paint telah mencipta sejarah sebagai syarikat pertama yang menyediakan penyelesaian pengubahsuaian menyeluruh yang merangkumi kalis air, lantai dan cat semula di bawah satu jenama.

Penyelesaian Kalis Air Semula

©Nippon Paint


Masalah kebocoran air, seperti kebocoran lantai, bumbung, gasket tingkap, pengedap, kotak penanam, dan kolam renang, menjadi kerisauan utama pengurus hartanah.

Melalui kerjasama bersama rakan niaga di China, Nippon Paint telah mencipta sistem kalis air yang merangkumi NippoSEAL, membran guna cecair; NippoGARD, membran jenis kepingan; dan NippoCEM, membran bersimen. Sistem ini memberikan penyelesaian menyeluruh untuk pelbagai masalah kalis air, mulai dari bumbung hingga kawasan basah dan ruang bawah tanah.

Penyelesaian Lantai

©Nippon Paint


Pengelupasan lantai, rekahan lantai, pengelupasan garisan jalan, dan lain-lain bentuk kerosakan lantai merupakan aspek yang memerlukan penyelenggaraan berkala dari semasa ke semasa bagi kedua-dua hartanah komersial dan kediaman.

Pembangunan inovasi khusus seperti FLOORSHIELD Nippon Paint untuk lantai industri, CAR PARK DECK untuk lantai tempat letak kereta, FLOORSPORTS untuk lantai gelanggang sukan, dan FLOOR HARDENER direka untuk memberikan penyelesaian kepada masalah ini.

Penyelesaian Mengecat Semula

©Nippon Paint


Dengan iklim tropika di negara ini, bangunan dan hartanah terdedah kepada cuaca ekstrem dan kelembapan yang tinggi. Bahagian luar bangunan boleh mengalami “efflorescence”, warna pudar, perubahan warna, suhu permukaan yang tinggi, pertumbuhan kulat, alga, dan penyerapan kotoran. Oleh itu, mengecat semula adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan ketika melakukan pembaikan hartanah. Inilah yang membawa kita kepada siri Weatherbond® Nippon Paint.

Siri Weatherbond®, dirumus khas dengan Teknologi Kuarza yang inovatif.

©Nippon Paint


Kekuatan asas Nippon Paint sentiasa terletak pada penyelesaian lapisannya, dan mereka sentiasa berusaha untuk meningkatkan tawaran mereka, membawa kepada pengenalan siri Weatherbond® yang telah dipertingkatkan.

Siri baharu yang meliputi Weatherbond®, Weatherbond® Hi-Gloss, Weatherbond® Solareflect Extreme, dan Weatherbond® Ultimate, merupakan cat akrilik yang diformulasikan dengan Teknologi Kuarza untuk memberikan perlindungan sehingga 15 tahun daripada cuaca buruk. Teknologi Kuarza ini, yang melibatkan penggabungan mineral kuarza mikrohabluran, direka khas untuk memberikan perlindungan terbaik dan tahan lasak bagi dinding luar anda.

PERLINDUNGAN TERKUAT

 DAYA TAHAN ASIDDAYA TAHAN ALKALIANTI KARBONATASI
Punca UtamaIon korosif tersebar dan bercampur bersama awan hujan, yang bergerak ke pedalaman dari angin untuk menyebabkan hujan asid.Garam-garam larut yang hadir dalam dinding konkrit mempunyai tahap kealkalian. Sebarang retakan pada dinding membolehkan air meresap dan melarutkan garam-garam tersebut.Karbon dioksida boleh meresap melalui konkrit untuk merosakkan keluli penguat di dalam konkrit. Proses ini dikenali sebagai karbonasi.
MasalahHujan asid menyebabkan pudarnya warna akibat reaksi kimiaGaram-garam yang larut bergerak keluar ke permukaan dinding melalui retakan dinding. Selepas air menguap, pengeluaran efloresens muncul di permukaan.Karbon dioksida meresap melalui konkrit yang berpori dan merosakkan keluli.
PenyelesaianSiri Nippon Paint Weatherbond® diformulasi dengan teknologi Kuarza yang tidak  menunjukkan sebarang tindak balas terhadap asid untuk menangani isu pemudaran warna.Nippon Paint mempunyai penyelesaian sistem yang serasi yang menggabungkan teknologi Kuarza Nippon Paint Weatherbond® Kuarza untuk menangani pengeluaran efflorescenceSistem salutan Nippon Paint Weatherbond®  melawan penyerapan karbon dioksida.
©Nippon Paint

DAYA TAHAN TERKUKUH

Siri Weatherbond® baharu turut direka bentuk dengan beberapa teknologi canggih untuk meningkatkan daya ketahanannya:

Teknologi Sunblock

©Nippon Paint


Dinding luar yang terdedah kepada sinaran UV dari matahari akhirnya akan menyebabkan warna cat menjadi berkapur dan pudar. Siri Weatherbond direka bentuk untuk mempunyai daya tahan dengan menyediakan teknologi perlindungan matahari yang  menyejukkan suhu permukaan dinding bagi membantu melawan pemudaran warna.

Teknologi Colour Care

©Nippon Paint


Teknologi Colour Care menyediakan perlindungan terhadap sinaran UV dengan menyediakan lapisan cat yang lebih tebal, yang menawarkan kekayaan warna yang lebih baik disamping mengekalkan keindahan warna yang dicat.

KETAHANAN TERKUAT

Teknologi Keep Clean

©Nippon Paint


Cuaca di negara tropika seperti Malaysia boleh menyebabkan dinding luar bangunan mudah terdedah kepada kotoran. Teknologi Keep Clean siri Weatherbond®, direka khas supaya cat tahan kotoran dengan menyediakan permukaan yang kurang berpori supaya kotoran tidak melekat dengan mudah.

Teknologi Micro Block

©Nippon Paint


Kelembapan yang tinggi di negara ini juga boleh menyebabkan dinding terdedah kepada pertumbuhan kulat dan alga. Teknologi Micro Block siri Weatherbond® berfungsi sebagai penghalang yang menghalang pembentukan kulat dan alga,  memberikan pengalaman terhadap penyelenggaraan dan penampilan pengalaman tanpa kesulitan.

Teknologi Fibra

Siri baru ini juga memperkenalkan Weatherbond® Ultimate, cat premium yang menampilkan Teknologi Fibra terkini yang bertujuan untuk memperkuatkan lapisan cat, membentuk penghalang yang  yang bertindak sebagai perisai yang tidak dapat ditembusi terhadap retak, pengelupasan, dan kerosakan.

Layari sini untuk maklumat lanjut mengenai penyelesaian pengubahsuaian satu hentian unik Nippon Paint.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai siri Nippon Paint Weatherbond, sila layari sini.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain