Mengenai REA Group & iProperty.com.my, portal hartanah No.1 di Malaysia

REA Group di Asia mengendalikan laman web, pemasaran dan acara hartanah digital yang menawarkan perkhidmatan berkaitan hartanah dan pemasaran projek yang paling komprehensif di seluruh Asia Tenggara termasuk Malaysia (iProperty.com.my), Thailand (thinkofliving.com dan Prakard) serta wilayah China Raya termasuk Tanah Besar China (myfun.com) dan Hong Kong (squarefoot.com.hk dan SMARTExpo).

Berpangkalan di Australia, REA Group merupakan sebuah firma pengiklanan digital multinasional yang membuat pengkhususan dalam bidang hartanah. Disenaraikan dalam Bursa Saham Australia (ASX:REA), kami mengendalikan laman web hartanah kediaman, komersil dan saham terkemuka di Australia iaitu realestate.com.au, realcommercial.com.au dan flatmates.com.au. REA Group juga merupakan rakan kongsi utama 99 Group yang mengendalikan 99.co dan iProperty.com.sg di Singapura serta rumah123.com di Indonesia. Selain itu, REA Group mempunyai pengaruh dan pegangan saham penting dalam Move, Inc menerusi realtor.com di Amerika Utara dan Elara Technologies menerusi proptiger.com, maakan.com dan housing.com di India.

iProperty.com.my berpangkalan di Kuala Lumpur, Malaysia dan mempunyai lebih daripada 200 orang pekerja. iProperty.com.my adalah portal hartanah No.1 di Malaysia yang menawarkan carian dalam dua bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. iProperty.com.my juga menawarkan aplikasi penyelesaian pengguna seperti LoanCare, penunjuk kelayakan pinjaman perumahan; saluran News & Lifestyle dengan pelbagai kandungan berkaitan hartanah yang bermanfaat kepada pengguna; acara-acara yang menghubungkan pembeli hartanah dengan ejen dan pemaju; dan banyak lagi.