Tentang REA Group & iProperty.com.my

REA Group yang beribu pejabat di Melbourne adalah sebuah syarikat pemasaran digital multinasional yang mempunyai pengkhususan dalam bidang hartanah. Tersenarai dalam Australia Securities Exchange (ASX:REA), REA Group mengendalikan laman web perumahan, komersil dan hartanah untuk perkongsian yang terkemuka di Australia – realestate.com.au, realcommercial.com.au, flatmates.com.au – dan juga Spacely, laman web hartanah bagi hartanah komersil dan perkongsian ruang pejabat bagi jangka masa pendek.

REA Group juga memiliki Smartline Home Loans Pty Ltd, iaitu kumpulan francais pembrokeran gadai janji di Australia dan Hometrack Australia Pty Ltd, penyedia utama bagi perkhidmatan data hartanah. Selain daripada itu juga, REA Group juga merupakan pemegang saham utama bagi laman web hartanah Move, Inc di Amerika Syarikat dan PropTiger di India.

Di Asia, REA Group Asia beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia. Ia mengendalikan laman web hartanah digital, serta menawarkan perkhidmatan yang paling komprehensif berkaitan dengan hartanah dan projek pemasaran yang merentasi Asia Tenggara, termasuk Malaysia (iProperty.com.my), Indonesia (rumah123.com), dan portal-portal terkenal di Hong Kong (squarefoot.com.hk), China (myfun.com), dan Singapura (iProperty.com.sg) serta ekspo perniagaan (SmartExpo) yang merentasi benua Asia dan sebuah laman web ulasan hartanah terkemuka di Thailand (thinkofliving.com).

Dengan kakitangan melebihi 1,400 orang di enam buah negara, kami sentiasa berfikir di luar kotak bagi memberikan pengalaman luar biasa kepada pelanggan dan pengguna kami setiap hari.

iProperty.com.my adalah jenama pengguna REA Group Asia di Malaysia dan merupakan laman web hartanah yang terkemuka di Malaysia, memberi kemudahan kepada pengguna untuk mencari hartanah bagi pembelian atau penyewaan, dan juga menghubungkan pencari hartanah dengan ejen hartanah serta pemaju. iProperty.com.my turut menawarkan penyelesaian secara dalam dan luar talian bagi pelanggan dan pengguna yang terlibat dalam acara atau ekspo yang berkaitan hartanah dan menghasilkan isi kandungan digital dan video.

Dengan kunjungan lebih 2 juta pengguna dalam masa sebulan, iProperty.com.my adalah portal hartanah nombor satu di Malaysia (Sumber: SimilarWeb Mac 2018 – Februari 2019).