Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

UEM Sunrise Lantik Hafizuddin Sulaiman Sebagai Ketua Pegawai Kewangan Baru

test

KUALA LUMPUR, 28 July 2023 – UEM Sunrise Bhd (UEM Sunrise) telah mengumumkan pelantikan Hafizuddin Sulaiman sebagai Ketua Pegawai Kewangan baharu di dalam Bursa Malaysia berkuatkuasa pada 1 Ogos 2023.

Dengan Hafizuddin yang akan menggalas peranan baharunya, pemangku Ketua Pegawai Kewangan Azmy Mahbot akan menyambung semula peranan sebagai Ketua, Pengawal kumpulan pada tarikh yang sama.

Sebelum pelantikannya, Hafizuddin, 48, merupakan Ketua Strategi Kumpulan untuk QSR Brands (M) Holdings Bhd. Beliau telah memegang beberapa jawatan pengurusan tertinggi termasuk sebagai Ketua Pegawai Perbendaharaan di Berjaya Corp Bhd, dan sebagai Ketua Perbendaharaan di Permodalan Nasional Bhd.

Berpengalaman dalam perancangan perniagaan, modal teroka, ekuiti, pasaran modal dan penggabungan & pengambilalihan (M&A) selama lebih daripada 22 tahun, Hafizuddin dikenali ketika berkhidmat sebagai Pengarah Kewangan di Khazanah Nasional Bhd pada Mei 2005 hingga Oktober 2019.

Hafizuddin merupakan pemegang ijazah sarjana muda perakaunan dari Universiti Teknologi MARA, juga merupakan akauntan bertauliah di Institut Akauntan Malaysia dan mempraktikkan di Ernst dan Young selama lebih lima tahun.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain