Cari Panduan

Find tips, tools and how-to guides on every aspect of property

Sime Darby Property Terajui Pemilikan Rumah Mampu Milik dengan Serasi Residences Berharga RM250,000

test
Pembangunan itu terletak secara strategik di Putra Heights Sentral yang merupakan Pembangunan Berorientasikan Transit (‘Transit Oriented Development’ atau “TOD”) pertama Sime Darby Property.

ARA DAMANSARA, 28 JUN 2023 – Sime Darby Property Berhad (“Sime Darby Property” atau “Syarikat”) menerajui pemilikan rumah mampu milik di Malaysia dengan pelancaran Servis Apartmen Mampu Milik (“SAMM”) di Serasi Residences yang terletak di perbandaran Putra Heights.

Berikutan kejayaan unit Pasaran Terbuka Tower One, rumah SAMM diperkenalkan di acara Hari Terbuka yang dianjurkan bersama Lembaga Perumahan dah Hartanah Selangor (“LPHS”) di Galeri Jualan Putra Heights dan telah dihadiri lebih daripada 500 pengunjung. Acara ini merupakan yang pertama seumpamanya dianjurkan oleh LPHS dengan mana-mana pemaju hartanah di Malaysia.

Pelbagai perkhidmatan komprehensif ditawarkan kepada pembeli rumah kali pertama di Hari Terbuka, termasuk semakan dokumen, pengesahan kelayakan, proses perundingan pinjaman dan menandatangani Perjanjian Jual Beli (‘Sales and Purchase Agreement’ atau “SPA”) yang mempercepatkan proses kelulusan pembeli dan menjamin proses pembelian rumah yang lancar. Proses pengundian juga telah diperkenalkan untuk mereka yang memenuhi kriteria kelayakan untuk membolehkan pembeli mendapatkan rumah baru mereka dengan kadar segera.

Sebanyak 188 unit SAMM telah ditempah menerusi ‘Online Booking System’ Sime Darby Property, dan pencapaian ini menandakan kejayaan pengundian massa digital pertama yang dilaksanakan Syarikat. Kerjasama erat dengan LPHS terbukti bermanfaat kerana ia memudahkan kelulusan segera unit SAMM untuk 70 pelanggan yang hadir. Selain itu, 103 unit Pasaran Terbuka Tower One juga ditempah sewaktu Hari Terbuka, menampakkan lagi tarikan Serasi Residences.

Serasi Residences merupakan koleksi servis apartmen pegangan bebas yang merangkumi 1,428 unit. Rumah SAMM yang bersaiz 550 kaki persegi dijual di harga tetap terkawal bernilai RM250,000, yang ditentukan oleh LPHS.

Serasi Residences memenuhi keperluan gaya hidup penduduknya, dengan laluan pejalan kaki berbumbung sepanjang 400m ke stesen LRT Putra Heights, yang merangkumi laluan Kelana Jaya dan Sri Petaling.

Pembangunan itu terletak secara strategik di Putra Heights Sentral (“PHS”) yang merupakan Pembangunan Berorientasikan Transit (‘Transit Oriented Development’ atau “TOD”) pertama Sime Darby Property. Ia memenuhi permintaan tinggi untuk perumahan berdekatan dengan hab- hab pengangkutan awam yang utama.

Ketua Pegawai Pemasaran dan Jualan Sime Darby Property, Datuk Lai Shu Wei berkata: “Kami berhasrat untuk merapatkan jurang pemilikan rumah di kalangan pembeli rumah berpendapatan sederhana dengan menawarkan rumah mampu milik di lokasi-lokasi utama dengan harga yang menarik. Kami percaya inisiatif seperti ini melengkapkan evolusi pesat perbandaran dan sistem pengangkutan awam di Lembah Klang.”

“Dengan berpandukan matlamat Syarikat sebagai pengganda nilai kepada masyarakat, perniagaan, ekonomi dan planet, kami berusaha untuk membina rumah yang berkualiti, selamat dan mampan, sambil meyelaraskan pengalaman pemilikan rumah untuk bakal pembeli, bermula daripada waktu mereka mencari rumah idaman sehinggalah mendapat kunci,” tambah Datuk Lai.

Rumah SAMM diperkenalkan di acara Hari Terbuka yang dianjurkan bersama Lembaga Perumahan dah Hartanah Selangor (“LPHS”) di Galeri Jualan Putra Heights dan telah dihadiri lebih daripada 500 pengunjung.

Inisiatif ini mencerminkan strategi Sime Darby Property yang lebih luas dalam menyokong usaha kerajaan untuk merapatkan jurang rumah mampu milik di Malaysia, dan salah satunya ialah dengan melancarkan lebih banyak unit SAMM berharga di antara RM250,000 dan RM270,000 di lokasi-lokasi utama sekitar Lembah Klang. Pelancaran yang dijadualkan pada tahun 2023 termasuk Subang Jaya City Centre (SJCC), USJ 7 (SJ7) dan Putra Heights, di mana semua pembangunan menawarkan sistem perhubungan yang baik dan akses ke kemudahan dan pengangkutan awam.

“Sime Darby Property bermatlamat mewujudkan destinasi yang mementingkan gaya hidup dan mobiliti. Kami telah memulakan siri TOD kami di perbandaran Subang Jaya, dengan pelan untuk lebih pembangunan terancang di perbandaran-perbandaran kami seluruh Malaysia pada masa akan datang,” kata Datuk Lai.

Serasi Residences memenuhi keperluan gaya hidup penduduknya, dengan laluan pejalan kaki berbumbung sepanjang 400m ke stesen LRT Putra Heights, yang merangkumi laluan Kelana Jaya dan Sri Petaling. Pembangunan itu juga mudah diakses dari beberapa lebuhraya utama termasuk Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah, Lebuhraya Damansara-Puchong, Lebuhraya Shah Alam and Lebuhraya Baru Lembah Klang.

Para penduduk juga boleh nantikan Taman Linear Putra Heights, rumah kepada taman seluas 8 ekar dengan laluan pejalan kaki sepanjang Bukit Cermin serta laluan berbasikal sepanjang 15km yang mengelilingi perbandaran Putra Heights. Taman Komuniti Putra Heights yang dijadualkan untuk siap menjelang akhir tahun 2023 akan meningkatkan lagi pengalaman hidup dalam pembangunan itu.

Bagi anda yang terlepas peluang untuk memiliki Serasi Residences Sime Darby Property yang berkualiti dan mampu milik, dapatkan rumah anda di https://www.simedarbyproperty.com/putra- heights/serasi-residences/ atau sila kunjungi Galeri Jualan Putra Heights.

Penafian: Maklumat disediakan adalah maklumat umum sahaja. iProperty.com Malaysia Sdn Bhd tidak mempunyai tanggungjawab perwakilan atau penjaminan berkaitan maklumat diberikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang perwakilan atau penjaminan berkaitan ketepatan bagi sebarang tujuan maklumat yang mana dibenarkan undang-undang. Walaupun semua usaha telah diambil bagi memastikan maklumat disediakan di dalam artikel ini adalah tepat, boleh dipercayai dan lengkap ketika ia ditulis, maklumat disediakan di dalam artikel tidak boleh disandarkan untuk membuat sebarang keputusan kewangan, pelaburan, harta tanah atau perundangan. Selain itu, maklumat tersebut tidak menggantikan nasihat profesional terlatih yang mempertimbangkan fakta dan situasi persendirian anda, dan kami tidak menerima pertanggungjawaban jika anda menggunakan maklumat tersebut bagi membuat keputusan.

Artikel Lain